BITCOIN ANALYST ADVARSLER OM “FIRST REAL CRASH” SOM PRIS TREFFER $ 16 000

Bitcoin klarte å slå $ 16.000 på onsdag etter gjentatte ganger å ha sett på det psykologiske motstandsnivået i flere uker.

Flaggskipets kryptovaluta opplevde imidlertid et utsalg kort tid etter å ha berørt tre-års-høyden. Tradere bestemte seg for å booke overskuddet sitt, og viste en samstemmende avtale om at det å plassere nye Long-poster på $ 16.000 er en risikabel handel. Som vanlig klarte ikke BTC / USD å stenge over nivået som førte satsen lavere i de påfølgende timene.

Per torsdag, 0610 GMT, handlet paret til $ 15 782. Det opphørte tidligere et forsøk fra bjørner å flytte prisen under $ 15,446. Det viste også en relativt høyere etterspørsel etter Bitcoin rundt $ 15 000 – noe som skulle føre prisen tilbake mot å teste motstandsnivået på $ 16 000.

Men betyr det at Bitcoin vil fortsette å stige for alltid etter å ha stengt over $ 16.000? En analytiker tror det ikke vil.

CRASH CALL

En pseudonym handelsmann, som opererer under fornavnet alias ‚Loma‘, uttalte at Bitcoin ville oppleve sin „første virkelige krasj“ til tross for at de bodde i et utvidet oksemarked.

Analytikeren forventet at kryptovalutaen ville bryte over $ 16.000 mens han så et utvidet trekk mot $ 16,400-16,700-området. Men derpå vil det lide sin første store ulempe etter måneder med ubarmhjertige oppadgående trekk.

„Den nye spillplanen er at vi skal utføre en forseggjort oppoverhakk som tiltrekker [lang tidsramme] handelsmenn,“ forklarte han. „Skyv det forbi det generelle konsensus-bullish målet – si $ 16,400-16,700 – så har vi vår første virkelige krasj som minner alle om BTCs destruktive natur, selv i et tyr [marked].“

Uttalelsene samsvarte med det Tony Vays, en kryptofokusert finansanalytiker, sa om Bitcoin og dets forestående prisnedsettelser. Den eneste forskjellen var hans oppadrettede mål: $ 20.000, Bitcoins hittil rekordhøye.

BITCOIN LANG / KORT FORHOLD

Bearish advarsler kom også ut av Bitcoin-derivatmarkedet.

Data hentet av DataMish.com en bekymringsfull ubalanse mellom åpne lange og korte posisjoner. Per pressetiden var omtrent 76,24 prosent av handlerne Long Bitcoin mens resten var korte. Det setter hele Bitcoin-markedet i fare for massive lange avviklinger hvis prisutviklingen snur.

Det samme hadde skjedd i mars 2020, hvor et spotledet prisulykke fanget okser på feil side av markedet. En kaskade av massive lange likvidasjoner fulgte, noe som førte BTC / USD-valutakursen til så lavt som $ 3,858.

Bare denne gangen handler markedet et bullish scenario under fornyet tillit. Mange vanlige investorer, aktivumselskaper og selskaper har akkumulert Bitcoin for å beskytte porteføljen mot potensielle ettervirkninger av rekordlave renter og enestående nivåer av monetær og finanspolitisk stimulans.

Det ber småhandlere om å opprettholde sin bullish bias på lang sikt.