NASDAQ-genoteerd bedrijf Marathon heeft voor $150 miljoen Bitcoin gekocht

Marathon heeft voor $150 miljoen aan Bitcoin gekocht.

Volgens het bedrijf is het aanhouden van Bitcoin een betere langetermijnstrategie dan cash.

Instellingen gaan nog steeds voor Bitcoin (BTC), hoewel de prijs een beetje boven de $30.000-grens schommelt. Vorige week meldde Cryptopolitan dat een van de grootste Bitcoin Lifestyle Strategy een extra 314 BTC stapelde op zijn reserve nadat de cryptocurrency onder de $30.000 was gebroken. Op maandag kondigde een NASDAQ-genoteerd zelfmijnend cryptobedrijf, Marathon, een grotere aankoop aan van ongeveer 150 miljoen dollar aan BTC.

Marathon verkiest Bitcoin boven contant geld

Volgens de aankondiging voegde Marathon ongeveer 4.812,66 BTC toe aan zijn reserve, wat een gezamenlijke prijs van $ 150 miljoen kostte. De transactie werd verwerkt door de New York Digital Investment Group (NYDIG), een toonaangevend technologie- en financieel dienstverleningsbedrijf dat zich toelegt op Bitcoin. De ontwikkeling hielp Marathon om hun kasmiddelen toe te wijzen aan Bitcoin, waarschijnlijk om zich in te dekken tegen inflatie. Het versterkt ook de investeringsopties van het bedrijf voor beleggers die blootstelling aan de crypto zoeken.

RelatedPosts
Wekelijkse crypto prijsvoorspelling: Stieren om te kalmeren deze week?
Institutionele beleggers niet genoeg om de Bitcoin-markt te redden- JP Morgan
Debunking ‚Bitcoin is een Bubble‘ hoax: Stop met wachten op een catastrofale crash
Bitcoin prijsvoorspelling: Dead cat bounce vanaf $29k baart BTC-stieren zorgen

Na de aankoop van Bitcoin „hebben we het proces versneld om Marathon uit te bouwen tot wat volgens ons de de facto beleggingskeuze is voor particulieren en instellingen die exposure zoeken naar deze nieuwe activaklasse“, aldus de CEO Merrick Okamoto. „We geloven ook dat het aanhouden van een deel van onze schatkistreserves in Bitcoin een betere langetermijnstrategie zal zijn dan het aanhouden van US Dollars, vergelijkbaar met andere vooruitstrevende bedrijven zoals MicroStrategy.“

Marathon bereidt zich voor om dagelijks 60 BTC te delven

Het zelfmijnende cryptobedrijf merkte verder op dat ze van plan zijn om het komende jaar dagelijks tussen de 55-60 Bitcoin te delven, in navolging van de huidige moeilijkheidsgraad van de mijnbouw. Om dit te bereiken heeft het bedrijf een contract afgesloten om ongeveer 103.060 mijnbouwmachines te kopen. Deze miners zullen naar verwachting volledig geleverd en geïnstalleerd zijn tegen het einde van het eerste kwartaal van boekjaar 2022.